vineri, 31 august 2012

Renewed vs Canceled

Am chef sa vorbesc putin despre serialele care tocmai au fost reinnoite sau anulate. Asa ca n-o sa pierd timpul si o sa incepem cu..

True Blood
Nu e o veste noua, nu e o veste rea, dar poate ca nu e o nici o veste buna. Slava Domnului ratingurile sunt inca bune, iar True Blood ramane unul dintre cele mai populare seriale de vara. Din pacate, insa, show-runner-ul si producatorul, Alan Ball, a decis sa nu mai continue si sa-si lase productia pe mana altora. De ce e o veste proasta? Am mai zis asta o data si o sa o mai zic.. Povestea de anul asta a fost destul de sucky si acum fara "tatal" serialului imi inchipui ca nu o sa avem parte de vreo minune.

Jersey Shore
Se pare ca sezonul 6 va fi ultimul. Poate ca asta conteaza pentru cineva, pentru mine e irelevant.

The Big C
Contrar asteptarilor mele, The Big C se intoarce pentru un ultim sezon. Sezonul 4 va avea 4 episoade a cate o ora fiecare. Ceea ce nu e grav, in patru ore au timp sa continue povestea, sa rezolve conflictele si sa scrie un final satisfacator. Cumva, cred ca era cazul sa se termine. Sezonul 1, desi nu perfect, si-a lasat amprenta (asupra mea, cel putin) spre final, Sezonul 2 ramane cel mai bun al seriei.. Iar Sezonul 3.. Susan Sarandon a fost unul dintre putinele lucruri bune din acest an. In rest, directia in care a luat-o povestea mi se pare putin.. exagerata.

The Killing
Stiu ca sunt multi care au fost dezamagiti de sezonul 2.  Mie mi-a placut. Actorii au fost la fel de buni, pentru mine au functionat misterele in continuare, personajele noi au reusit sa ma enerveze.. Toate bune si frumoase.. Cat despre final.. A fost ok, a fost twist-ul de care era nevoie.. Scena in care mama lui Rosie Larsen afla adevarul, a fost cu adevarat un game-changer.. Evident ca povestea a fost putin lungita, mai ales in cazul familiei Larsen, dar show-ul si-a pastrat pana la final sentimentul ala gritty.. Din pacate, The Killing a fost anulat anul asta.. Deci aveti tot timpul sa recuperati :)

30 Rock
Sezonul 7  va fi ultimul. Imi pare rau pentru el, dar era cumva de asteptat. Cu ratingurile din sezonul 6 (1,3-1,4) ar fi trebuit nici sa nu se mai intoarca. Daca  ati renuntat sa va mai uitati pe parcurs, dati-va doua palme, treziti-va si apasati pe download, pentru ca serialul asta nu a avut niciun episod prost, plicticos sau iesit din context.. Ultimul sezon va avea 13 episoade si va avea premiera pe 4 octombrie.

Fringe
Si in cazul lui Fringe, lucrurile se cam stiau deja. Serialul asta, din pacate, nu a fost niciodata prea popular in SUA, nu a reusit niciodata sa aiba raringuri cat de cat decente sau sa atraga noi telespectatori. Si ce? Pe mine nu m-a dezamagit niciodata. Povestea functioneaza extrem de bine, pastrand putin mister (LOST style), putina drama si, bineinteles, putina comedie. E reteta perfecta. Sezonul 5 va avea 13 episoade, serialul terminandu-se cu un total de 100 de episoade.

Bunheads
... serialul ala pe care bat la pariu ca l-ati ratat. Are doar 10 episoade, oameni buni! 10 episoade care te prind imediat si te mentin angajat. 10 episoade comice, dragute (si eu nu zic niciodata cuvantul asta), 10 episoade perfecte pentru vara. Sau pentru toamna. Who cares? Ei bine, serialul a fost reinnoit. Ma rog, impropriu spus reinnoit, mai degraba extins. Adica cele 8 episoade din iarna vor face parte tot din primul sezon. Deci, nu mai pierdeti timpul.

ON THE BUBBLE
Mai intai o sa explic termenul. In functie de ratinguri, serialele se impart in 3 mari categorii:
Likely Renewal: Serialele care au mari sanse sa fie reinnoite pentru un nou sezon (sau mai multe)
Likely Canceled: Serialele care au mari sanse sa fie anulate.
On The Bubble: In principiu sunt serialele care au ratinguri decente (nu atat de mari incat sa fie innoite, dar nici atat de mici incat sa fie anulate). In aceeasi categorie intra si serialele care au ratinguri mici, dar au un numar mare de episoade. O sa luam cazul lui Fringe, care la finalul sezonului 4 avea 87 de episoade. Fiind reinnoit pentru inca 13 episoade (adica 100 ep in total), serialul poate fi vandut mai usor televiziunilor mai mici si/sau internationale. Sper ca nu v-am zapacit. O sa incerc sa mai revin la subiectul asta, daca e cazul.

Alphas
Ratingurile sunt mult mai mici decat in primul sezon, si cum in septembrie majoritatea serialelor se intorc pe micile ecrane, e greu de crezut ca are sanse sa-si revina. Mai multa competitie => ratinguri mai mici. Ultimul episod, insa, pare sa ne dea peste nas castigand cativa telespectatori. Nu stiu, totusi, daca e de-ajuns..

Hell On Wheels
Diferenta e ca anul trecut era difuzat imediat dupa The Walking Dead (care e un mosntru al ratingurilor). Pacat de serialul asta. E, fara indoiala,  cel mai bun western in acest moment, iar sezonul asta e cu mult mai bun decat primul. Show-ul  spune povestea constructorilor unei cai ferate de la sfarsitul anilor 1800 si conflictul lor direct cu indienii (the natives).

Louie
Serialul asta continua sa fie una dintre cele mai bune comedii. Asta nu-l face, insa, deloc popular. Cu toate astea, face parte din serialele alea care sunt reinnoite pentru premii. Da, chiar exista fenomenul asta. Uneori, televiziunile decid sa readuca un serial doar pentru ca se pot lauda cu niste premii. Vezi cazul The Good Wife.

Wilfred
Wilfred nu e nici popular si nici premiat. Dar.. (evident ca exista si un "dar").. are ratinguri mai mari decat Louie. Si un star bine cotat: Elijah Wood. Treaba e in felul urmator: daca Louie e reinnoit si Wilfred e reinnoit si din moment ce Louie e "on the bubble" si Wilfred e "on the bubble".

In incheiere.. Daca va intereseaza ratingurile vreunui serial, dati un semn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu