joi, 30 august 2012

Seriale de vara

Vara nu s-a terminat inca, si slava domnului nici serialele de vara.. Asa ca, acum cat inca mai avem timp, o sa fac o trecere in revista a serialelor pe care ati avut sansa sa le vedeti vara asta.

Episodes
Iata o comedie inteligenta si accesibila, totodata. Sezonul 2 are 9 episoade si desi nu pare a fi neaparat popular, eu chiar sper sa vedem si un sezon 3. Despre ce e vorba? Pai, practic e o satira adusa lumii din spatele camerelor de filmat, e un serial intr-un serial. Iar asta il face nu doar interesant, ci si amuzant! Daca l-ati ratat, aveti de recuperat.

True Blood
True Blood a fost mult timp un favorit pentru mine, din pacate nu si anul asta. Desi am apreciat riscul pe care si l-au asumat aducand tema religiei si ca au vorbit, pe calea asta, de Lilith, sezonul 5 nu a fost pe masura asteptarilor. Faptul ca Tara e acum vampir (ceea ce, uimitor, o face si mai enervanta), Bill care e un fel de justitiar religios al vampirilor si povestea lui Lafayette, care e absolut irelevanta, sunt doar cateva lucruri care au stricat sezonul asta pentru mine. Din fericire (sper) a fost reinnoit pentru sezonul 6, asa ca au o sansa sa-si revina.

Bunheads
Exista o mare sansa sa fi ratat serialul asta. Fiind facut de Amy Sherman-Palladino, Bunheads pastreaza ceva  din farmecul Gilmore Girls (pe langa Emily si Kirk, pe care ii puteti revedea) si totusi reuseste sa fie de sine statator. E vorba despre o tipa a carei viata se schimba brusc in momentul in care decide sa se casatoreasca si se trezeste in casa soacrei (care detine un club de balet). Are doar 10 episoade deocamdata, so it is an easy ride. Suna putin ciudat ca ma uit la un chick-flick si ca sa contra-balansez sentimentul asta, am decis sa mai vad un serial.. Which brings us to..

Longmire
Un serif, care tocmai si-a pierdut sotia, isi da seama ca pozitia ii e amenintata. Cam asta e premiza. Ceea ce e misto, e ca are un iz veritabil de western (combinat cu putin crime procedural).. Ceea ce nu e misto, e ca actiunea evolueaza cam greu, desi finalul sezonului anunta o intoarcere in forta.. Daca aveti timp, uitati-va.

Necessary Roughness
Primul sezon a fost destul de promitator, dar sezonul 2.. Prea mult fotbal, prea putina actiune. Desi am apreciat faptul ca au incercat sa aduca mai mult suspans, povestile pur si simplu au fost ne-atragatoare. In momentul de fata, e greu de spus daca vom vedea un sezon 3, serialul mai are de difuzat cam 5 episoade in iarna si sper, sincer, sa-si revina. O sa va anunt atunci ce o sa fie.

Suits
Anul asta Suits a fost fenomenal. Si nici macar nu exagerez. Fiecare episod a fost intrigant, povestea principala a functionat cum nu se poate mai bine, iar Daniel (oricat m-ar enerva) a fost un adversar perfect. Suits se intoarce in iarna si nu aveti voie sa-l ratati. Sub nici o forma!

Common Law
Serialul asta a fost surpriza din vara asta. Si a fost una binevenita. Povestea a fost interesanta, chimia actorilor a functionat si cazurile din fiecare episod m-au prins. Iar seful ala e ceva nemaivazut. Din pacate, ratingurile nu i-au prea ajutat, desi au fost cat de cat decente. Dar sincer, am motive sa sper la un sezon 2.

Weeds
Eu inca ma mai uit la Weeds. Nu e serialul perfect, o stim si noi, o stiu si ei. Ceea ce am apreciat mereu la serialul asta, e ca si-au asumat riscuri. Sezonul 8 evolueaza destul de incet, dar pare sa-si gaseasca calea, ceea ce ma face sa cred ca o sa primim un final satisfacator.

Falling Skies
Pentru un serial cu extraterestrii, actiunea e destul de.. nula. Nu vreau sa spun asta, dar asa e. In fiecare episod astept, parca, mai mult decat ce primesc. Partea buna e ca development-ul e destul de inteligent. Revolta extraterestrilor, construirea unui nou guvern.. E destul de plauzibil. Iar finalurile de sezon sunt intotdeauna: wow! Sezonul 3 apare in 2013.

Alphas
Am crezut ca o sa ma plictiseasca. Dar sezonul 2 e neasteptat de bun. Pana acum fiecare episod m-a facut sa vreau sa vad mai mult, iar asta e un semn bun. Bineinteles, are si partile lui proaste. Cum ar fi faptul ca e putin copiat dupa X-Men (o echipa de mutanti condusa de un profesor, oameni impotriva mutantilor, o alta echipa de mutanti cu perspective diferite). Din fericire, e o copie destul de buna. As vrea sa vad si un sezon 3, desi ratingurile sunt in scadere. Alphas se intoarce cu episoade noi pe 10 septembrie (adica pe 11 la noi).

Damages
Probabil nu l-ati vazut. Pacat. Pentru ca serialul asta e impecabil. Fiecare sezon a avut personaje inedite, povesti captivante, episoade geniale si actori exagerat de buni (in frunte cu Glenn Close). Ultimul sezon e exact ceea ce mi-am dorit si abia astept sa vad ultimul episod care apare pe 12 septembrie. Daca ar fi sa aleg un preferat ar fi o lupta stransa intre Damages si Suits.

Dallas
Stiati ca s-a mai facut un Dallas? Eu n-am avut curajul sa ma uit. Daca a avut cineva curajul, sa dea un semn. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu