joi, 6 septembrie 2012

Ultimul sezon

Nu e nici o surpriza ca serialele nu sunt vesnice si ca, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa ne pregatim pentru inevitabil: ultimul sezon. Din pacate, insa, de cele mai multe ori acest ultim sezon nu e tocmai ceea ce am vrea noi sa fie, iar asta se intampla fie din cauza postului de televiziune (care decide, brusc, sa anuleze serialul fara a-i da posibilitatea de a avea cateva episoade care sa 'incheie' povestea), fie din cauza scenaristilor (care se pierd in propriile povesti sau decid sa termine serialul intr-un mod mult prea original). Asa ca, am decis sa fac un post in legatura cu treaba asta si o sa incerc sa ma axez pe cele mai recente seriale.. Here we go.. (Daca n-ati vazut serialele astea inca, dati skip ;) )

Desperate Housewives
O spun in gura mare: mi-a placut serialul asta. Dar.. (trebuia sa existe unul) .. De la un punct incolo povestea incepea sa fie cam taraganata. Desi mi-a placut ideea cu un mister pe sezon, incepuse sa fie cam.. bleah.. (ma refer la sezonul 5) Parca au incetat sa-si mai asume riscuri, misterele devenisera destul de previzibile si personajele nu mai erau puse in fata niciunui obstacol. Cat despre ultimul sezon? Inceputul m-a mentinut interesat si oarecum curios. Chiar mi-a adus putin aminte de primul sezon care a fost, cu adevarat, remarcabil. Problema a intervenit in momentul in care au inceput sa se axeze prea mult pe twist-ul de la sfarsitul sezonului 7 si prea putin pe povestea personajelor principale si evolutia lor. Ma rog, nu vreau sa-i dau in cap.. Serialul ramane in continuare unul dintre cele mai bune produse ale ultimilor zece ani, si asta pentru ca ne-a dat de toate: crime, secrete, sex, tornade, avioane prabusite, incendii, criminali in serie, lesbiene, gay, straight, sado-maso.. you name it.. (pe langa personajele bine definite)..

House
Sunt convins ca sunt cativa fani care au fost dezamagiti de acest ultim sezon. Ei bine, desi schimbarea adusa in aceast ultima parte a serialul mi s-a parut brusca, a fost destul de interesanta.. Personajele au fost comice, cazurile m-au facut in continuare sa ridic o spranceana si House a fos in continuare.. House. Evident ca se putea mult mai bine, dar avand in vedere conditiile date.. (distributia se cam schimbase) eu cred ca acele ultime episoade au fost chiar inspirate. De ce? Pentru ca povestea si-a schimbat punctul de interes catre cea mai esentiala si longeviva relatie a serialului: House si Wilson. Finalul, in consecinta, a fost unul sincer si deloc dezamagitor..

Damages
Evident ca nu am vazut inca ultimul episod, pentru ca nu a aparut.. Si daca pare ca fac reclama acestui serial, aveti dreptate.. Bun, hai sa vedem ce s-a intamplat pana acum in acest ultim sezon.. Pai, am avut de-a face cu inceput cel putin intrigant (daca nu chiar al dracului de interesant), o lupta pe care o asteptam inca din primele episoade, lupta bazata pe un caz care lasa loc tuturor armelor secrete/jocurilor murdare posibile.. Si daca aveti impresia ca povestea nu a fost exploatata indeajuns de mult, revedeti episodul 7: 'The Storm's Moving In' (nu credeam ca un pachet de biscuiti poate naste atatea semne de intrebare, iar finalul a fost magistral.. ) Mai avem un episod pana la deznodamant..

IN CURAND

Breaking Bad
Prima parte a ultimului sezon a avut un final cum nu se poate mai iritant.. Si spun asta cu cele mai bune intentii si cele mai mari asteptari, pentru ca ultimele episoade se anunta a fi ceva cel putin epic..

Fringe
13 episoade.. Si povestea nu a fost nicicand atat de interesanta, complexa, complicata..

30 Rock
Serialul care nu a avut niciodata un sezon prost, asa ca ultimul sezon va fi ca o petrecere care dureaza 13 saptamani.. Si sa fim seriosi, cui nu-i place un party?!

Mad Men
Avand unul dintre cele mai interesante concepte si o evolutie a personajelor care atinge perfectiunea, serialul asta nu lasa loc de dezamagiri.. Si bat la pariu ca o sa fie in continuare enervant de misto.. :)

Deocamdata cam astea au fost serialele de care am putut vorbi si sunt constient ca am ratat o gramada.. Dar nu-i nimic.. In 2 ani vom vorbi despre finalul lui Dexter si probabil How I Met Your Mother si Grey's Anatomy.. It's all good..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu